Opleiding tot Orthomanuele geneeskundige

Sinds 1 mei 2009 ben ik naast mijn huidige werkzaamheden ook in opleiding tot Orthomanueel geneeskundige.

Tijdens mijn werkzaamheden als bedrijfsarts zag ik steeds meer mensen die met klachten zaten waar weinig tot niks meer mee gebeurde. Men ‘moest’ er maar mee leren leven. De klachten varieerden van blijvende pijnklachten na een hernia operatie tot hoofdpijn klachten en alles wat zich daar tussen kan bevinden. Vaak waren ze al overal geweest maar niemand die meer iets voor hen kon betekenen.

Ondertussen hoorde ik veel goede ervaringen van patiënten die bij dr. Hesselink in Joure waren geweest (praktijk Hesselink te Joure). Dit bleek een Orthomanueel geneeskundige te zijn. En ik begon mij meer in deze materie te verdiepen.

De gedachte achter de Orthomanuele geneeskunde is dat standsafwijkingen in de werkvelkolom en het bekken vroeg of laat klachten kunnen geven in uw bewegingsapparaat of zenuwstelsel. (voor meer informatie zie links).

Na een aantal malen mee te zijn gelopen werd ik steeds meer gegrepen door de effecten die de behandelingen op de patiënten hadden. Ik besloot dat ik dat ook wilde en na een sollicitatie ben ik toegelaten tot de opleiding.